בואיקוס: לחמניות גבינה בלקניות

מאפים קטנים ועתירי גבינה, משהו שבין לחמנייה למאפין מלוח. ההכנה שלהם מהירה מאד והם רכים וטעימים כשהם חמים או קרים. הוסיפו יוגורט וסלט ויש לכם ארוחת שבועות קלילה.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 12.05.21

בואיקוס: לחמניות גבינה בלקניות

זמן הכנה: 45 דקות | רמת קושי: קל-בינוני | חלבי

הבואיקוס, הם מאפים קטנים ועתירי גבינה, משהו שבין לחמנייה למאפין מלוח. ההכנה שלהם מהירה מאד והם רכים וטעימים כשהם חמים או קרים. הוסיפו יוגורט וסלט ויש לכם ארוחת שבועות קלילה.

 

הבואיקוס (רבים של בואיקו) הן לחמניות גבינה ללא שמרים, בעצם סוג של מאפינס מלוחים עתירי גבינה.

 

מקור המאפה הזה, כפי שאפשר להבין מהשם, הוא בקהילות דוברות הלאדינו ובמיוחד מאזור הבלקן. הוא נפוץ בעיקר בבתים של יוצאי טורקיה ובולגריה, ואפשר להתקל בו (או במאפים דומים בשם אחר) גם אצל יוצאי יוון, סרביה, רומניה ומדינות אחרות – בעצם רוב המקומות בהם אוכלים גבינות קשקבל. 

זהו מאפה מהיר ופרקטי. אין שמרים ולא צריך להתפיח, הלישה קצרה מאד, ואין דרך מושלמת מזו לחסל את שאריות הגבינות במקרר שלכם.

 

 

כמובן שאפשר גם לא להשתמש בשאריות – המתכון שלפניכם הוא רק בסיס, ואתם יכולים להחליף את הגבינות שיש בו בגבינות דומות, בהתאם למצאי, או פשוט להיצמד למצרכים ולכמויות שבמתכון.

 

המצרכים

 

ל-20 בואיקוס

  • חבילת קמח תופח 350 גרם
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 120 גרם גבינת קשקבל
  • 20 גרם פרמזן
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • שומשום

 

 

אופן ההכנה

 

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

  1. מפוררים את הגבינה הבולגרית, מגרדים גס את הקשקבל ודק את הפרמזן.

 

 

  1. מעבירים לקערת ערבוב גדולה (בנפח של 3 ליטר לפחות) את הקמח עם המלח, החמאה, הגבינה הלבנה והגבינות המגורדות/מפוררות.

 

  1. מפרידים את הביצה לחלבון וחלמון. את החלבון מוסיפים לקערת הערבוב ואת החלמון שומרים בצד.

 

 

  1. מערבבים היטב את כל המצרכים ולשים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה שנוח לעבוד איתה.

 

  1. מהתערובת (שמשקלה הכולל כ-1 ק"ג) יוצרים בידיים 20 כדורים (50 גרם כ"א) – הכי פשוט לשקול את הראשון ולהמשיך לפי העין.

 

 

ז. מרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפייה; מסדרים במרווחים שווים את הכדורים על נייר האפייה. טורפים את החלבון ששמרנו ומושחים בו את הבואיקוס; מפזרים מעל כל אחד מעט שומשום וקורט מלח. אפשר לפזר גם גבינת פרמזן או קשקבל, מלח גס או פלפל שחור.

ח. מכניסים את התבנית עם הבואיקוס למרכז התנור ואופים קצת יותר מ-20 דקות או עד שהם זהובים ומתחילים להשחים. מוציאים ומניחים להם להתקרר ולהתייצב כרבע שעה. לאחר מכן אפשר להגיש אותם קרים, לחמם, להקפיא ולהפשיר.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

של צוות האתר

הוספת תגובה

הכתבה הבאה

שבוע שעבר שאלה אותי חברה יקרה, אם יצא לי לאכול פעם לחמניית קראנץ' אז לא, לא יצא לי, אבל היום כשהכנתי בצק ללחמניות מקמח לבן, עלה בי החשק לנסות להכין לחמניות קראנץ' שום-שמיר.

Featured Products