עוגת בורקס פילו במילוי כרישה וגבינה
עוגת בורקס פילו במילוי כרישה וגבינת פטה כבשים: גם בורקס גם עוגה וגם טעימה! קרן אגם עם המתכון המדהים לעוגה שתגרום לכם ללקק את האצבעות!
אם חיפשתם שילוב של בורקס ועוגה קיבלתם אותו! מתכון מדהים לעוגת בורקס פילו במילוי כרישה וגבינת פטה כבשים שתגרום לכם ללקק את האצבעות, במיוחד כשהיא מוגשת עם קצת יוגורט וזיתים בצד. יאמי יאמי.
תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס״מ
מצרכים:
חבילה עלי פילו מופשרים לילה במקרר
4-5 כרישות גדולות, החלק הלבן בלבד, שטופות ופרוסות לעיגולים דקים
30 גרם חמאה
קוביה (250 גרם) גבינת פטה כבשים
שמן זית
ביצה גדולה
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
מעט חלב
מעט מלח
אופן ההכנה:
1. משמנים היטב את תבנית האפייה ומצמידים לשוליים פסים של נייר אפייה, זה יעזור בחילוץ העוגה מהתבנית.
2. מחממים תנור ל 180 מעלות
3. במחבת רחבה מחממים חמאה ו-3-4 כפות שמן זית ומקפיצים את הכרישה על אש בינונית, מערבבים מדי פעם עד לריכוך.
4. מעבירים לקערה ומצננים מעט.
5. מוסיפים לכרישה ביצה, קוביית פטה וגבינת קשקבל ומערבבים היטב, ממליחים לפי הצורך.
6. פורסים על משטח עבודה נייר אפייה, לידו פורסים ופותחים את עלי הפילו ומכסים אותם מיד במגבת שלא יתייבשו.
7. פורסים עלה פילו על נייר האפייה ומברישים בשמן זית, מעליו פורסים עלה פילו נוסף ומברישים גם אותו.
8. מניחים בחלק התחתון של העלים לרוחבם 2-3 כפות מהמלית ומפזרים באופן שווה, כך שנוצר קו דק של מלית לכל הרוחב.
9. מגלגלים את העלים כשהמלית בפנים לרולדה ארוכה, ופורסים אותה לפרוסות עבות בהתאם לגובה שולי התבנית שלכם. אצלי בתבנית פרסתי כל גליל לחמש שושנים.
10. ממשיכים כך עם כל העלים.
11. מערבבים מעט חלב ושמן זית ומברישים את השושנים בתבנית.
12. מכניסים לתנור ואופים כ-40-45 דקות עד להשחמה.
13. מוציאים מהתנור, משחררים מהתבנית ומגישים עם קצת יוגורט וזיתים בצד.
* * *
קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.
כ"ו אדר א' התשע"ט
3/03/2019
נראה מעולה. חסר פטה במרכיבים
מה כמות הפטה שצריך למתכון? זה לא מופיע במרכיבים
כ"ו אדר א' התשע"ט
3/03/2019
מה כמות הפטה שצריך למתכון? זה לא מופיע במרכיבים