סלט תרד וגרגירי חומוס

סלט תרד וגרגירי חומוס: נשארו לכם גרגירי חומוס מיותרים ולא החלטתם עדיין מה לעשות איתם? המתכון הזה בדיוק בשבילכם! שוקי גלילי עם סלט מושלם, משביע וגם מנה טעימה.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 10.11.22

אם נשארו לכם גרגירי חומוס מיותרים, או קניתם שקית של גרגרים מבושלים וקפואים ולא החלטתם מה לעשות איתה, אז הסלט המפתיע הזה הוא בדיוק בשבילכם.

 

הסלט הזה הוא כליל המעלות: גם פרווה ומתאים כמעט לכל ארוחה, גם משביע וגם הכי בריא שאפשר. אפשר להגיש אותו חם או חמים, או בטמפרטורת החדר, לצד מנה עיקרית או בפיתה, והוא תמיד יעשה את העבודה. מלבד זה, גם ההכנה די פשוטה ומהירה, בתנאי שיש לכם גרגרי חומוס מבושלים.

 

זה לא תנאי קשה כל כך, כי בדרך כלל כשמשרים ומבשלים גרגירי חומוס – יהיה זה עבור ארבעס לשולם-זוכר, עבור תבשיל או להכנת ממרח – נשארים גרגרים מיותרים. למעשה, הכי טוב לתכנן את זה כך, כלומר מלכתחילה להשרות ולבשל יותר ממה שצריך ולהקפיא את העודפים. אגב, לסלט הזה (ולחלק ממתכוני החומוס) הכי מתאים זן הדס שהוא מעט מתקתק.

 

 

החיבור עם התרד הוא טבעי מאוד לחומוס, ואם נזהרים מבישול יתר של התרד אז הוא יישאר בשרני ומלא טעם. כמובן, כדאי לכם לחפש תרד איכותי וטרי ככל האפשר, מה שיחסוך לכם את רוב ההתעסקות.

 

הפטרוזיליה הטרייה נותנת לסלט הזה “פיניש” של פריכות רעננה, ומשלימה את התיבול הפשוט בשמן זית, מלח ופלפל שחור. אפשר לנסות עשבים אחרים שאתם אוהבים, להוסיף צנוברים קלויים, מעט מיץ לימון (ואפילו כמה טיפות של חומץ איכותי), קורטונים או כל מה שמרגיש לכם מתאים – אבל גם אם לא תוסיפו כלום הוא יהיה טעים להפליא.

 

המצרכים

 

300 גרם גרגרי חומוס מבושלים*

500 גרם תרד טרי

1 בצל סגול בינוני

4 כפות שמן

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן זית

 

* או לפי ההוראות במתכון, או שאפשר להשתמש בגרגרי חומוס קפואים (הפשירו ובשלו אותם מעט לפני).

 

אופן ההכנה

 

1. שוטפים היטב, בוררים ואז משרים כ-150 גרם גרגירי החומוס ללילה, לפחות. למחרת מסננים, שוטפים ומבשלים במים עם 4 ליטר מים וכפית סודה לשתייה לכל 4 ליטר מים. מבשלים עד להתרככות (אבל כמו בשביל ארבעס, כלומר פחות מאשר מבשלים להכנת חומוס. הגרגרים צריכים להיות רכים אבל לשמור על צורתם). מקררים. מסננים ושוקלים 300 גרם גרגרים.

 

 

אפשר לקצר את התהליך באמצעות שימוש בסיר לחץ, או להשתמש בגרגרים מבושלים קפואים.

 

 

2. מנקים היטב את התרד וחותכים לרצועות רחבות.

 

 

3. קוצצים את הבצל ומאדים אותו בשמן למשך כדקה, במחבת גדולה או בסיר גדול ושטוח. מוסיפים את רצועות התרד, מקפיצים במשך דקה או שתיים ומוסיפים גרם גרגירי חומוס (כאן ובהמשך התרד צריך להישאר בשרני ואפילו קצת פריך ובשום אופן לא להפוך סמרטוטי).

 

4. מערבבים ומאדים יחד כמה דקות. מסירים מהאש, מקררים 2-3 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, ממליחים ומפלפלים. מערבבים, מזליפים מעל מעט שמן זית ומגישים.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה