סלט עגבניות, פטה ותאנים – מרענן, טעים ומזין!

סלט עגבניות, פטה ותאנים: יכול ללוות ארוחה חלבית, להצטרף למנה עיקרית חלבית, פשטידות וקישים. הוא כה עשיר עד שהוא יכול להיות המנה העיקרית בארוחת בוקר.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 15.03.21

הקיץ פה, וזה הזמן לסלטים מרעננים שכולם ייהנו לאכול – תזדקקו לכמה כאלה הקיץ.

 

המתכון שלפניכם הוא לסלט שחומר הגלם העיקרי שלו הן עגבניות. רצוי כמובן שיהיו אדומות, מתוקות ועסיסיות במיוחד, אבל למען האמת התיבול של הסלט הזה יהפוך כל עגבנייה לטעימה.

 

השם המדויק יותר לסלט יכול היה להיות "סלט עגבניות, פטה, תאנים, צנוברים ועשבי תיבול", אבל זה שם קצת ארוך. מה שחשוב להבין ולזכור זה שאי אפשר להשמיט מרכיבים – במתכון הזה כל המרכיבים חשובים ליצירת הטעם הסופי.

 

 

מה שעושה את הסלט הזה הוא החיבור בין המליחות והמרקם של הפטה (אפשר להשתמש גם בבולגרית, ואפילו במוצרלה – אבל אז צריך לתבל קצת יותר), המתיקות של התאנים, החמיצות של הלימון ופרוסות הפלפלים, והתיבול בהרבה עשבים, צנוברים קלויים ושום.

 

הוא מוכן תוך דקות, ומוגש לשולחן כשהצנוברים עדיין חמים והגבינה טרם הספיקה להגיע לטמפרטורת החדר. כך מתקבלת מנה שהיא לא לגמרי קרה ולא ממש חמה. טכנית מדובר בסלט, אבל הוא כה עשיר שהוא יכול להיות לב הארוחה – הוסיפו לו לחם טוב, יוגורט ומיץ סחוט טרי, ויש לכם ארוחת בוקר מושלמת.

 

 

המצרכים

 

ל-4-5 סועדים

1 ק"ג עגבניות

120 גרם גבינת פטה טובה

6 תאנים

6 שיני שום

4 כפות צנוברים

חופן עשבי תבלין טריים, עם דגש על כוסברה

1/2 כוס פרוסות פלפלים אדומים מוחמצים (או כמות דומה של פרוסות פלפלים קלויות/מוקפצות + כפית חומץ)

1/3 כוס שמן זית

מיץ מלימון גדול אחד

1/2 כפית שטוחה אורגנו יבש

מלח גס ופלפל טרי גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה

 

1. חותכים גס את העגבניות. חותכים את התאנים (מלבד אחת שמשאירים לקישוט) לקוביות או פרוסות דקות, פורסים דק את שיני השום, קוצצים את עשבי התבלין. מעבירים הכל לקערת ערבוב, מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, האורגנו, המלח והפלפל ומערבבים.

 

 

2. מחממים מחבת על להבה גדולה. קולים בה את הצנוברים תוך ערבוב או נענוע מדי פעם, עד שישחימו יפה.

 

 

3. מעבירים את הסלט לקערת הגשה. מפוררים מעל את גבינת הפטה, מפזרים את הצנוברים הקלויים, מטפטפים מעט מיץ לימון, מקשטים בפלחי תאנה ועשבים ומגישים.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה