לחמניות בייגלה ירושלמי מטריפות!
לחמניות בייגלה ירושלמי מטריפות: הקיץ כאן, החופש הגדול גם עוד שנייה כאן והילדים גם הם בבית, וזה בדיוק הזמן להכין את הלחמניות השמנמנות והסופר טעימות של קרן אגם.
עכשיו כשהחופש הגדול מתחיל, והילדים בבית ואוכלים בלי סוף, אפשר לפנק אותם במגש בייגלה טריים, ואפילו להכין איתם. לחמניות בייגלה מטריפות שמנמנות וסופר טעימות. לא תפסיקו לאכול…
לבצק (כ-12 יחידות):
קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל
6 כפות (60 גרם) סוכר לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
כף שטוחה מלח דק
1 ביצה גודל L
550 מ״ל מים חמימים (2-2.5 כוסות)
1/3 כוס שמן קנולה
לציפוי:
200 גרם שומשום
מים
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר מלח, שמן וביצה, מוסיפים מחצית מהמים, ובהדרגה את יתרת המים (ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות) ולשים כ-8 דקות במהירות נמוכה.
2. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר.
4. מוציאים אוויר, ומחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים.
5. מניחים את הכדורים על גבי מגש גדול או על כל משטח מקומח אחר, ומכסים שוב במגבת להתפחה חוזרת של 15 דקות.
6. מחממים תנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
7. מכינים 2 צלחות ארוכות אחת – עם מים והשנייה עם שומשום (אני משתמשת בתבניות אינגליש קייק).
8. מגלגלים כל כדור לרצועה באורך 15-20 ס״מ.
9. טובלים כל רצועה בתבנית עם המים ומיד מעבירים לתבנית עם השומשום ומגלגלים לכיסוי מלא.
10. מחברים את שני קצוות הרצועה לבייגלה עגול ומהדקים היטב.
11. מניחים על התבנית, כשהחיבור של הרצועות כלפי מטה.
12. מתפיחים שוב כ-30 דקות.
13. מכניסים לתנור ואפים כ 15-20 דקות עד להזהבה.
בתיאבון!
* * *
קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.
כ"ב תמוז התשע"ט
7/25/2019