סלט במיה בוויניגרט תאנים

סלט קייצי קליל ונהדר שמוציא מהבמיה את המיטב. הוא מתאים כתוספת לארוחה בשרית או חלבית, לבר סלטים או כמנת פתיחה מפתיעה ומלאת טעמים.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 22.09.20

סלט במיה בוויניגרט תאנים

 

זמן הכנה: 20-30 דקות | רמת קושי: קל | פרווה, טבעוני

 

סלט קייצי קליל ונהדר שמוציא מהבמיה את המיטב. הוא מתאים כתוספת לארוחה בשרית או חלבית, לבר סלטים או כמנת פתיחה מפתיעה ומלאת טעמים.

 

 

הרבה אנשים לא מתחברים לבמיה, אבל גם אלו שכן בדרך-כלל לא מכירים יותר מדי דרכים לאכול את הירק המיוחד הזה.

 

ישנה המנה המוכרת של במיה בעגבניות, כמובן, וקובה במיה, ובמיה מטוגנת עם שום ולימון (וטחינה). אבל זה קצה הקרחון – ישנם הרבה תבשילי בשר, מרקים, אי אלו תבשילי בשר עם במיה, אפשר לפגוש אותה גם במרקים, תבשילי בשר ודגים, בעולם הכבושים וכן – גם בסלטים קרים.

 

לצורך הכנת הסלט הזה הבמיה עוברת טיגון קצר, ומתקבלת פריכה חלקית. מערבבים אותה פלחי תאנה, פרוסות פלפל אדום, שום ועשבים קצוצים, ומתבלים ברוטב ויניגרט תאנים "עוקץ", חמוץ מתקתק (אפשר שיהיה גם מעט חריף).  

 

זה סלט שקשה לא להגזים איתו – הוא כל-כך טעים שפשוט תטרפו אותו מייד. לכן, אם בארוחה המתוכננת צפויים להשתתף פחות מ-4-6 אוהבי במיה, מומלץ להכין מראש חצי. מצד שני, ייתכן שאחרי הטעימה ממנו יהיו לכם בבית אוהבי במיה חדשים.

 

 

המצרכים

 

כמויות ל-4-6 סועדים

 

  • 300 גרם תרמילי במיה יפים (שוקלים אחרי סינון, הסרת גבעולים, שטיפה וייבוש)
  • 1 פלפל אדום
  • 5-6 תאנים טריות ויפות
  • 1 כוס עלי כוסברה, שמיר ופטרוזיליה*
  • 5-7 עלי נענע
  • 3 שיני שום

 

 

לרוטב:

 

  • 5-6 תאנים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות חומץ
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • 1 שן שום
  • מלח, פלפל שחור
  • אופציונלי: חצי כפית פלפל חריף קצוץ

* כן, קוטפים אחד אחד, או בקווצות קטנות-בינוניות כשמדובר בשמיר. שוטפים ומייבשים.

 

אופן ההכנה

 

  1. מטגנים את תרמילי הבמיה במעט שמן זית על אש בינונית, עד שהם מתחילים להתרכך. מעבירים לכלי מרופד בנייר סופג.

 

 

  1. מכינים את הרוטב: חוצים ומרוקנים את התאנים. מועכים במזלג או מרסקים בדרך אחת את פנים התאנים, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.

 

 

 

 

 

  1. פורסים את הפלפל האדום לרצועות צרות וקצרות ואת התאנים לפלחים. פורסים לרצועות דקות את עלי הנענע. קוצצים דק את 3 שיני השום. את שאר העלים משאירים בשלמותם או קוצצים גס אם הם גדולים וגסים יחסית.

 

 

 

 

  1. מעבירים את כל מרכיבי הסלט לקערת ערבוב, יוצקים חצי מכמות הרוטב, מערבבים ומגישים (עם החצי השני של הרוטב, שמי שרוצה יוכל להוסיף.

 

 

 

בתאבון!

 

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה