ספיישל ראש השנה: כדורי בשר ברוטב רימונים

תבשיל עדין ומפנק של כדורי בשר עסיסיים ונימוחים ברוטב עשיר ומתקתק, שמתאים במיוחד לשולחן החג כי הוא כולל רימונים, סלק וגזר. הצטיידו מראש בחלה בשביל לנגב את הרוטב.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 22.09.22

ספיישל ראש השנה: כדורי בשר ברוטב רימונים

זמן הכנה: שעתיים | דרגת קושי: בינוני | בשרי

תבשיל עדין ומפנק של כדורי בשר עסיסיים ונימוחים (ללא טיגון) ברוטב עשיר ומתקתק, שמתאים במיוחד לשולחן החג כי הוא כולל רימונים, סלק וגזר. הצטיידו מראש בחלה בשביל לנגב את הרוטב.

אחרי התפוח בדבש, וכשאתם חמושים בחלה אוורירית שמתה לאיזה רוטב, אין ספק שאחד הדברים הכי חגיגיים שיכולים לעלות על השולחן הוא סיר מהביל של קציצות רכות ברוטב מבושם, מקושט בגרגרי רימון.

בקציצות מותר לגוון – אפשר להחליף חלק מהבשר בעוף או הודו, להשתמש בנתח שמן יותר או פחות. במקרה זה הסוד טמון ברוטב הסמיך, שמבוסס בעיקר על (רסק) עגבניות, (רכז) רימונים, גזר וסלק, וכמובן מקבל את טעמי הבשל ואת השומן שהוא מפריש.

אפשר להגיש את המנה עם אורז, בורגול, קוסקוס או פירה, כדי שיספגו את הרוטב ויתערבבו בו. מהרוטב הסמיך יציצו, לצד הקציצות, פרוסות סלק רכות שהן מעדן בפני עצמן.

הכמויות הן לסיר בקוטר 24 ס”מ ולכ-15 יחידות. אם יש סיר בקוטר של 31 ס”מ או יותר אפשר להכפיל כמויות פי 1.5-2.

המצרכים

לכדורי הבשר:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 פרוסות לחם (אחיד או דומה. אפשר לחמניה)
  • 1 ביצה
  • בצל קטן קצוץ דק וסחוט היטב
  • חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק וסחוטים
  • מלח, פלפל שחור

לרוטב:

  • 3-4 רכז רימונים
  • 3-4 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • 1.5 גזרים בינוניים
  • 1 סלק בינוני
  • 5 שיני שום
  • 1 בצל
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מתחיל להזהיב בקצותיו. תוך כדי קולפים את הגזר, חותכים לקוביות, מוסיפים ומערבבים. פורסים ומוסיפים את השום. קולפים, פורסים ומוסיפים (בחתיכות גדולות יחסית) את הסלק. מוסיפים את רכז הרימונים, רסק העגבניות והמים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.

  1. מכינים את כדורי הבשר: טוחנים את הלחם במעבד מזון או בבלנדר; טורפים את הביצה; מערבבים עם הבשר והתבלינים. בידיים לחות יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג בערך. מסדרים על צלחת. אם יש זמן, מכסים אותה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה (במקרה כזה עוצרים את בישול הרוטב).

  1. מעבירים בזהירות את הקציצות לתוך הרוטב, אחת אחת (זה בסדר שהקציצות יבלטו קצת מעל לרוטב). מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומכסים. מבשלים כ-50 דקות. במהלך הבישול הופכים את כדורי הבשר כך שיתבשלו בצורה שווה משני הצדדים.

מגישים לשולחן עם הסיר. אפשר לפזר למעלה עלי כוסברה וגרגרי רימון.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה