בורקס!

לפני כמה שנים נסענו לחו"ל עם כל החמולה (כן מודה אנחנו משפחה אמיצה 😂😂😂) ולא מצאנו שם בורקס לבני האמצעי שממש מכור למאפה .

1 דק' קריאה

מערכת ברסלב ישראל

פורסם בתאריך 23.02.20

בורקס בואו נדבר על זה …יש מישהו שלא אוהב???

לפני כמה שנים נסענו לחו"ל עם כל החמולה (כן מודה אנחנו משפחה אמיצה 😂😂😂) ולא מצאנו שם בורקס לבני האמצעי שממש מכור למאפה .

הזיכרון הכי מתוק שלי מאותה נסיעה היא שכאשר חזרנו לארץ בחצות הלילה עצרנו לקנות בורקס חם .
אם להיות כנה זה מאפה טעים אבל לפעמים בא לארח ולהניח על השולחן מאפה מפונפן בלי לעבוד קשה (…רגע זה המצב רוב הזמן אצלי 🤷‍♀️).

בהחלט ניתן לשדרג את המראה בכמה רמות וגם את במילוי.
מאפי גבינה ממכרים…תאכלס בורקס

חומרים:
1  ק"ג בצק עלים
1  כוס קמח לקימוח

למילוי:

500 גרם בולגרית מעודנת עדיף 5%
400 גרם מוצרלה מגורדת
4 ביצים גודל L

 

ציפוי:

רבע כוס שמן
חצי כוס קצח +שמשון

אופן הכנה :

ערבבו את כל חומרי המילוי.
פזרו מהקמח על משטח וחלקו את בצק העלים לשני יחידות שוות.
הניחו אחד מעל השני ורדדו מעט למלבן.

גלגלו בצורה צמודה והדקו את הקצוות.
חתכו פרוסות בעובי 1 ס"מ
רדדו את הפרסומות למעין פיתה .מלאו בכף גדושה מהמילוי וסגרו.
בכדי לראות את אופן הכנת צורת המאפים ראו את סירטון מלא ביוטיוב.
מרחו מעל מעט שמן ופזרו את השומשום והקצח.

אפו בתנור שחומם מראש ל220 מעלות כ25-30 דקות עד שזהוב ואפוי טוב גם בתחתית.
תהנו חברים

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

של צוות האתר

הוספת תגובה

הכתבה הבאה

שבוע שעבר שאלה אותי חברה יקרה, אם יצא לי לאכול פעם לחמניית קראנץ' אז לא, לא יצא לי, אבל היום כשהכנתי בצק ללחמניות מקמח לבן, עלה בי החשק לנסות להכין לחמניות קראנץ' שום-שמיר.

Featured Products