סלט רוסי ביוגורט יווני
גירסה קיצית קלילה ומפתיעה לסלט הקלאסי, שמתבססת על יוגורט במקום מיונז. התוצאה דומה מאד למקור במראה ובטעם, למרות שהיא פחות כבדה ויש בה הרבה פחות קלוריות
סלט רוסי ביוגורט יווני
זמן הכנה: שעה | דרגת קושי: קל-בינוני | חלבי
גירסה קיצית קלילה ומפתיעה לסלט הקלאסי, שמתבססת על יוגורט במקום מיונז. התוצאה דומה מאד למקור במראה ובטעם, למרות שהיא פחות כבדה ויש בה הרבה פחות קלוריות.
את הסלט הרוסי ("אוליביה") כולנו מכירים, לרוב כ"סלט מיונז". זה סלט טעים מאד אבל הוא קצת פחות מתאים לשומרי משקל ולקיץ (כי הוא כבד וכי מיונז נוטה להתקלקל) ולמי שנמנע מביצים מסיבה זו או אחרת.
החלפת המיונז ביוגורט הופכת את הסלט להרבה פחות כבד. השימוש ביוגורט יווני (9%) בתוספת של מעט שמן זית, משיג מרקם שמזכיר את המיונז (לפחות 65% שומן!), ובאופן כללי הסלט הזה מזכיר כ"כ את המקור בטעמיו ומרקמיו, עד שאפשר ממש להתבלבל.
כדי לחסוך זמן אפשר לבשל את כל הירקות בסיר אחד, אבל קל יותר להגיע לרמת הריכוך הרצויה כשמבשלים בסירים נפרדים.
את הביצים בחרנו להפריד מהסלט – לא מערבבים אותן לתוכו אלא מניחים מעל, מתבלים בלימון, מלח ופלפל שחור (עדיף כזה שזה עתה נגרס) ונותנים לכל סועד להחליט בעצמו כמה מהן יאכל.
המצרכים
- 500 גרם תפוחי אדמה קלופים (משקל אחרי קילוף)
- 3 ביצים
- 3 גזרים
- 5-6 מלפפונים חמוצים
- 3/4 כוס אפונת גינה קפואה
לרוטב:
- 100 גרם יוגורט יווני (9% לפחות)
- 1 כף חרדל
- 2 כפיות שמן זית
- 2 כפיות חומץ
- מלח לפי הטעם
- אופציונלי: שמיר
להגשה:
- עירית / בצל ירוק
- מעט מיץ לימון
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
א. מבשלים את הביצים במים מומלחים עם מעט מיץ לימון במשך כרבע שעה. מעבירים לקערה עם מים קרים.
ב. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל של בערך 1.5 ס"מ ואת הגזר לקוביות בגודל של 1 ס"מ או פחות. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים מומלחים עם מעט חומץ, עד להתרככות. מבשלים את הגזר בנפרד עד להתרככות. מסננים.
ג. במקביל, מבשלים את האפונה במים מומלחים במשך כמה דקות, רק עד שהיא מתחילה להתרכך. מסננים ומקררים.
ד. מעבירים את הירקות המבושלים לקערת ערבוב, מערבבים את מצרכי הרוטב היטב ומוסיפים. מערבבים בעדינות עד שהכל מתכסה ברוטב. מעבירים לקערת הגשה.
ה. מקלפים את הביצים, חוצים אותן ומניחים מעל. מטפטפים מעט מיץ לימון ובוזקים מלח ופלפל שחור. קוצצים עירית או בצל ירוק ומפזרים בנדיבות.
אפשר להגיש את הסלט קר או בטמפרטורת חדר. טעמיו נוטים להשתבח אחרי כמה שעות במקרר.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור