פסטה פרימוורה אביבית

אין מנה מתאימה מזו - מהירת הכנה, אלגנטית למראה, מזינה ומלאה בטעמים רעננים של ירקות אביביים.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 25.04.21

פסטה פרימוורה ("פסטת אביב" באיטלקית) היא לא מנה איטלקית מסורתית, אלא מנה שהמציא מסעדן ניו-יורקי ממוצא איטלקי בשם סיריו מאצ'יוני בשנות השבעים.

 

הרעיון פשוט: ירקות טריים שנצלים מעט במחבת עם חמאה ו/או שמן זית, מעורבבים עם פסטה ופרמזן. זה אפילו לא כל-כך רחוק מהמטבח האיטלקי, חוץ מזה שהפרימוורה לא בהכרח מוגשת עם פסטה קצרה, אלא הולכת גם עם ספגטי – משהו שכנראה לא היה עובר באיטליה.

 

מעבר לזה ישנן עוד גירסאות רבות למנה הזו, עם תוספות וגיוונים שונים, אבל העקרונות המרכזיים חוזרים על עצמם: יש להשתמש בירקות עונתיים רעננים ומלאי טעם, להקפיד שלא יתבשלו לגמרי ויישארו פריכים מעט, ולא לחסוך בפרמזן.

 

היום אפשר אמנם למצוא את רוב הירקות על המדפים בכל השנה, וכשהם לא טריים אז אפשר למצוא אותם קפואים – אבל שום דבר לא דומה לירק אביבי בעונה. השום הירוק שזה עתה הגיע למדפים, אפונת גינה, גזר, קישוא/זוקיני, אספרגוס, כרישה, פול ירוק, שומר, ארטישוק – כולם ישתלבו נהדר. גם פרחי כרובית או ברוקולי, וכמעט כל ירק טרי וטוב אחר שמצאתם בשוק או שיש לכם בבית. למרות שהשילוב המוצע כאן הוא די מוצלח וכדאי לנסות אותו.

 

למרות שבבסיסה המנה הזו לא מסובכת, היא דורשת תשומת לב ויד טובה, גם בהכנה וגם בהגשה. אבל עם קצת השקעה מתקבלת מנה נהדרת, טעימה להפליא, מזינה למדי וכזו שתעזור לכם להיפטר מחבילת הפסטה המיותרת ההיא.

 

 

פסח שמח!

 

המצרכים

 

4-6 מנות

  • 1 חבילת פסטה 500 גרם איכותית
  • 2 יחידות זוקיני (או קישוא אחר) בינוני
  • 2 גזרים קטנים
  • 10-12 ס"מ כרישה
  • 1 כוס פרחי ברוקולי קטנים
  • 1 ראש שום ירוק קטן-בינוני
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 25 גרם חמאה רכה
  • מלח, פלפל
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
  • כמה עלי בזיליקום טריים
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק
  • אופציונלי: 8-10 גבעולי אספרגוס

 

 

אופן ההכנה

 

א. פורסים את הגזר, הזוקיני והכרישה לטבעות דקות. טבעות הגזר צריכות להיות ממש דקות (כחצי ס"מ) והזוקיני והכרישה קצת יותר עבים. אם יש אספרגוס מנקים וחותכים כל גבעול למקטעים באורך של כ-5 ס"מ.

ב. מקלפים ופורסים את שיני השום הירוק. מטגנים במחבת גדולה או סיר שטוח בשמן הזית, עד שהשום מתחיל להזהיב. מוסיפים את הכרישה ומערבבים ואחרי עוד דקה או שתיים מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים וממשיכים לאדות בשמן על אש קטנה עד בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתחילים להתרכך. מכבים את האש.

 

ג. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד כמה כפות ממי הבישול.

 

ד. מעבירים את המחבת/הסיר השטוח ללהבה גדולה, מוסיפים את החמאה ומי הבישול ששמרנו ואז את הפסטה,  הפטרוזיליה והפרמזן, ממליחים ומפלפלים, מערבבים היטב ומכבים את האש.

מחלקים למנות, מטפטפים על כל מנה כמה טיפות שמן זית, מקשטים בעלי בזיליקום, ומגישים מייד.

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה