סינייה: מאפה בשר וטחינה

מאפה ערבי קלאסי שנפוץ בכל רחבי המזרח התיכון. מנה משביעה וטעימה מאד שתמיד מרשימה וקוצרת תשואות.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 23.06.21

סינייה: מאפה בשר וטחינה

 

זמן הכנה: 60-80 דקות | רמת קושי: בינוני | בשרי

 

 

מאפה ערבי קלאסי שנפוץ בכל רחבי המזרח התיכון. מנה משביעה וטעימה מאד שתמיד מרשימה וקוצרת תשואות.

 

הסינייה היא, ביסודו של עניין, מאכל שעשוי מקציצות או קבב שהוקרמו בטחינה בתנור. אפשר להכין אותה מבשר טלה, בקר או דג, עם או בלי עגבניות, בצל ועשבים. את תערובת הבשר אפשר לעצב כקבב או פשוט לשטח אותה על תחתית התבנית, מה שחוסך זמן ולא פוגע בתוצאה.

האתגר העיקרי הוא לאזן את הסינייה מבחינת כמות הנוזלים – שלא תצוף בהם, אבל גם לא תתייבש מדי. עוד דבר שחשוב לשים אליו לב היא הטחינה, שצריכה להזהיב ויכולה אפילו להשחים מעט – אבל צריך לשים לב שלא תישרף.

 

הכמויות במתכון הן לתבנית פיירקס בגודל 26×16 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ, שמספיקות בד"כ ל-4 מנות. אפשר להכפיל כמויות ולהשתמש בתבנית מרובעת בגודל 32×25 ס"מ.

 

המצרכים

 

כמויות ל-4 מנות

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל קטן-בינוני
  • 2 שיני שום
  • מלח, פלפל
  • אופציונלי: 1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות
  • 140 גרם עגבניות (2 עגבניות קטנות)
  • לטחינה: חצי כוס טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון ומעט מים
  • 3-4 כפות צנוברים
  • שמן זית
  • 2 חופנים פטרוזיליה קצוצה

 

 

אופן ההכנה

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות

2. קוצצים דק את הפטרוזיליה (משאירים כשליש ממנה בצד), הבצל והשום ומערבבים את הבשר הטחון, המלח והתבלינים.

3. פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי של 1 ס"מ או קצת פחות. מסדרים בתבנית חד פעמית ומכניסים לתנור למשך 15 דקות.

4. משמנים את תחתית התבנית במעט שמן זית. מפזרים את תערובת הבשר בתבנית, משטחים ומהדקים מעט. אופים כ-15 דקות ומוציאים מהתנור. את הנוזלים שהצטברו בתבנית שופכים בזהירות. מגדילים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות.

5. קולים את הצנוברים במחבת יבשה עד שהם משחימים קלות.

6. מסדרים את פרוסות העגבניות על הבשר.

6. מכינים את הטחינה. יוצקים מעל לבשר והעגבניות, מפזרים צנוברים קלויים ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהטחינה מתחילה להזהיב (נזהרים לא לשרוף אותה).

מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה קצוצה דק ומגישים.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה