חלה לשבת – מתכון מצוות היאמי’ס של ברסלב

היא הכוכבת של שולחן השבת ואם אתם מכינים אותה בעצמכם אז שדרגתם את השבת ואת המחמאות שתקבלו. צוות היאמ'יס של ברסלב עם מתכון פשוט קל וטעים!

1 דק' קריאה

צוות היאמי'ס של ברסלב

פורסם בתאריך 15.03.21

זמן הכנה: כשעתיים | דרגת קושי: קל | פרווה

 

הארומה וריח ניחוח החלות של שבת תמיד עושה לנו טוב, ואם הן יצאו מתנור האפייה הביתי זה כבר סיפור אחר לגמרי. כי איך אומרים? על טעם ועל ריח אין מה להתווכח! ותאמינו לי, אף אחד לא יתווכח. המחמאות יגיעו בגלים ענקים.

 

צוות היאמי'ס של ברסלב – דבורה, יוכי וסטלי – נותנות לנו מתכון קל, מהיר ומאוד טעים לחלה מדהימה, מי שמכונה הכוכבת של שולחן השבת. כמובן, אם תכפילו את הכמויות תוכלו להכין עוד וכמובן ליהנות גם ממצוות הפרשת חלה (כידוע, מכל עיסה של חמשת מיני דגן מעל 1.2 ק"ג מפרישים בלי ברכה, החל מ-1.6 ק"ג מפרישים ומברכים).

 

מצרכים:

1 ביצה

1/2 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

3 כפות שמרים יבשים

1 כוס סוכר (אפשר גם פחות או סוכר חום)

1 כף מלח

1 קילו קמח מנופה

 

לציפוי:

1 ביצה להברשה

שומשום

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

 

2. מכניסים לקערה את הביצה, השמן, המים הפושרים והשמרים ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.

 

3. מוסיפים סוכר, מלח וקמח וממשיכים לערבב וללוש עד לקבלת בצק אחיד.

 

4. אם הבצק עדיין נוזלי אפשר להוסיף קמח תוך כדי הערבוב והלישה.

 

5. לכסות להתפחה כשעה.

 

6. אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק לשלושה עיגולים שווים ומרדדים לאורך, מגלגלים ויוצרים שלוש רצועות וקולעים לצמה. אפשר לחתוך את הקצוות שנותרו ולעגל פנימה.

 

7. להניח במגש עם נייר אפייה (יש כאלה שנותנים עוד 20-30 דקות נוספות להתפחה), להבריש בביצה ולפזר שומשום.

 

8. להכניס לתנור כשעה בחום של 180 מעלות.

 

וזהו, יש לכם חלה טעימה להתפאר בה בשבת וליהנות מיאמי'ס של מחמאות!

 

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה