שושני שמרים במילוי מרנג פרג

ללקק את האצבעות: קרן אגם עם מתכון מדהים וטעים לעוגת שושני שמרים במילוי מרנג פרג. ואם אתם לא מאוהבי הפרג אז לקרן יש טיפ מדהים לעוגה מוצלחת עם ממרח שוקולד.

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 31.03.19

פרג זו אהבה שלי ואני משלבת אותו בכל הזדמנות שאני יכולה במאפים שלי. אבל אם אתם לא מאוהבי הפרג תוכלו להמיר אותו בממרח שוקולד (הוראות בסוף המתכון).

 

 

לבצק

600 גרם קמח לבן רגיל (4 וחצי כוסות)

1/2 כוס (50 גרם) סוכר לבן

2 כפיות שמרים יבשים

כוס  (240 מ״ל) חלב

4 כפות מים

120 גרם חמאה

3 חלמוני ביצה גודל L

רבע כפית מלח

 

 

למרנג

3 חלבונים

קמצוץ מלח

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס (50 גרם) פרג שלם טרי

 

לזיגוג

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים 

 

 

אופן ההכנה

 

1. בקערת המערבל עם וו לישה  מערבבים סוכר, מלח, שמרים וחצי מכמות הקמח.

 

2. בסיר קטן, על אש לא גבוהה מחממים חלב, מים וחמאה רק עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומצננים 10 דקות.

 

3. מוסיפים את תערובת החלב לקערת הקמח, מערבבים היטב ומוסיפים את החלמונים ואת יתרת הקמח.

 

 

4. לשים 8 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

 

5. מניחים את הבצק בקערה משומנת ועוטפים בניילון נצמד ומגבת מטבח. מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

בינתיים, מכינים את המרנג:

 

6. מקציפים ביצים ומלח במהירות נמוכה, מוסיפים באיטיות את הסוכר עד לקבלת קצף לבן  יציב ומבריק, מוסיפים את הפרג בעדינות בתנועות קיפול. מניחים במקרר.

 

7. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשניים.

 

8. מרדדים כל חלק לעלה, ומורחים חצי מכמות המרנג.

 

9. מגלגלים לרולדה ופורסים לשושנים.

 

10. מניחים את השושנים בתבנית עגולה עם או בלי חור, מרופדת בנייר אפייה, ומניחים להתפחה חוזרת כחצי שעה. כנ"ל לגבי הרולדה השנייה.

 

11. מחממים תנור ל-170מעלות, ואופים את העוגות כ-25 דקות.

 

 

מכינים את הזיגוג:

 

12. בסיר קטן מרתיחים סוכר ומים.

 

13. מורידים מעט את האש וממשיכים לחמם תוך כדי בעבוע עדין למשך 6-7 דקות עד שהסירופ מסמיך.

 

14. כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים מעט בסירופ סוכר ומגישים.

 

הטיפ של קרן!

 

לא אוהבים פרג? אתם יכולים להשמיט אותו מהמרנג, למרוח על הרולדות את המרנג ולזלף מעל 1/2 כוס ממרח שוקולד, כגון נוטלה או השחר שחומם מעט במיקרו למצב נוזלי.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

1. מרים

כ"ח אלול התשע"ט

9/28/2019

בקר טוב, כיון שכרגע יש לי רק שמרים טריים כמה זה 2 כפיות שמרים יבשים. מנסה להכין את עוגת השושנים עם מרנג ופרג. תודה מרים

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

של צוות האתר

הוספת תגובה

הכתבה הבאה

כל בצק שמרים שיש לכם ללחמניות יעבוד אני השתמשתי בבצק שלי. הכנתי היום כמות כפולה לבצק של החלות מחלק הכנתי חלות, ומהיתר -שבלולים.

Featured Products