מאפה פילו, פטה וירקות קלויים

גבינה טובה, כמה ירקות טריים ושלושה עלי פילו – זה (כמעט) כל מה שתצטרכו כדי להכין את המאפה הנהדר הזה, שעוד הרבה לפני שמגלים כמה שהוא טעים, אפשר כבר להריח את זה.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 18.03.20

מאפה פילו, פטה וירקות קלויים
 
זמן הכנה: שעה כולל אפייה | קושי: בינוני | חלבי

גבינה טובה, כמה ירקות טריים ושלושה עלי פילו – זה (כמעט) כל מה שתצטרכו כדי להכין את המאפה הנהדר הזה, שעוד הרבה לפני שמגלים כמה שהוא טעים, אפשר כבר לראות ולהריח את זה.

פילו נתפס כבצק שקשה לעבוד איתו, והוא אכן דורש תשומת לב ודיוק, אבל אחרי כמה פעמים העסק הופך קל מאד, ולהכין מאפה כמו זה שלפניכם הופך כמעט לעניין של מה בכך.

בניגוד למאפי פילו רבים אחרים, בהם יש ריבוי שכבות ושימוש בבשמל ובביצים כדי לייצב את המאפה, כאן מדובר במאפה נמוך עם שכבת פילו אחת ובה שלושה עלים. המילוי עשוי מירקות שנקלו במחבת עם מעט שמן ומלח, בתוספת גבינת פטה (או דומה) ומעט קמח ותבלינים.

המרקם הסופי יהיה פחות יציב מפשטידה או פאי – זה מאפה שמתפרק כשאוכלים אותו – אבל זה לא כ"כ משנה כשהפה מלא בירקות קלויים ובפילו פריך. מומלץ לאכול עם סלט ויוגורט.

המצרכים
כמויות לתבנית פאי נמוכה בקוטר 26 ס"מ (4-6 מנות)
• 3 עלי פילו בגודל בינוני
• 1 חציל קטן-בינוני (200 גרם)
• 200 גרם קישואים ו/או זוקיני (2 יחידות)
• 100 גרם פרוסות פלפלים (אדומים ואפשר גם צהובים)
• 1 בצל אדום קטן-בינוני (100 גרם) פרוס לטבעות
• 100 גרם גבינת פטה/בולגרית מסוג מוצק ויבש יחסית
• 1/2 כוס שמן זית
• 4 כפות פירורי לחם
• 2 כפות קמח
• 3/4 כפית שטוחה אורגנו
• מלח, פלפל שחור
• אופציונלי: 2 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה
א. פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1 ס"מ (אפשר לקלף קודם את כל החציל או את חלקו. הקילוף הופך את המרקם הסופי לעדין יותר). חוצים כל פרוסה ל-2 או 4, לפי גודלה.

ב. פורסים את הקישואים לטבעות בעובי של קצת יותר מחצי ס"מ.

ג. שמים בקערת ערבוב את החצילים, הקישואים, פרוסות הפלפלים וטבעות הבצל. ממליחים ומפלפלים קלות ומוסיפים כחצי מכמות שמן הזית. מערבבים היטב עד שכל הירקות יתכסו יפה בשמן.

ד. מחממים מחבת גדולה (או סיר שטוח) על אש גדולה, עד שהיא לוהטת. שופכים את הירקות למחבת ומטגנים עד שהירקות מתרככים וחלקם משחימים קלות (5-10 דקות).

ה. משמנים היטב את התבנית ופורסים עליה דף פילו אחד. מושחים אותו במעט שמן ומהדקים לתבנית. מפזרים חצי מכמות פירורי הלחם בשכבה דקה, וחוזרים על התהליך עם דף פילו נוסף. לאחר מכן מוסיפים את הדף השלישי ולא משמנים אותו.

ו. מפזרים חצי מכמות הירקות הקלויים בתבנית, מפזרים את הקמח, ומפוררים מעל כחצי או יותר מכמות הגבינה. בוזקים מעל מעט אורגנו מיובש, מוסיפים את החצי השני של הירקות הקלויים ומפוררים את שארית הגבינה.

ז. מקפלים את עודפי הפילו שחורגים משולי התבנית לתוך התבנית וכורכים אותם בצביטות קטנות לצורת טבעת (ראו תמונת המאפה המוכן). מושחים את טבעת הפילו בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-35 דקות.

המאפה מוכן כשטבעת הפילו משחימה ומתחילה להיפרד מדפנות התבנית.
מצננים את המאפה כ-20 דקות כדי שיתייצב. לאחר מכן אפשר לאכול חם או קר.

 

 

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

של צוות האתר

הוספת תגובה

הכתבה הבאה

שבוע שעבר שאלה אותי חברה יקרה, אם יצא לי לאכול פעם לחמניית קראנץ' אז לא, לא יצא לי, אבל היום כשהכנתי בצק ללחמניות מקמח לבן, עלה בי החשק לנסות להכין לחמניות קראנץ' שום-שמיר.

Featured Products